Miért érdemes jelentkezni

Mi nemcsak lakhelyedet, hanem szakmai karriered építését is biztosítjuk!

Ösztöndíj lehetőségek

A szakkollégistáknak kötelezően ajánlott előadni a Jedlik Ányos Szakmai Napokon, mely előadással teljesíteni lehet a Szakmai Tudományos és Közéleti ösztöndíjhoz, vagy a Köztársasági ösztöndíjhoz szükséges tudományos tevékenység követelményét.

Korábban elnyert ösztöndíjak, támogatások közé tartozik:

 • CERN-ben tett látogatás teljes körű támogatása
 • Számítógép termünk fejlesztésének keretében bővült a leltár egy Tesla videokártyával szerelt munkaállomással. 

Mivel a Jedlikben több tudományterületről, több szakról érkeznek hallgatók, ezért a kapcsolatok kiépítése, azok megtartása fontos építőkövei lehetnek szakmai pályafutásodnak, melyet a közösségi programjainkon kialakíthatsz.

Képzések

Ingyen, vagy kedvezményes áron. Pl.: belső auditor képzések, kommunikációs tréningek

Rendszeres képzéseink:

 • Szövegszerkesztési tréning

 • Prezentáció készítési és előadási tréning

Korábbi képzések:

 • Minőségirányítási rendszer (MIR, ISO 9000-szabványsorozat) belső auditor képzés

 • Környezetközpontú irányítási rendszer (KIR, ISO 14000-szabványsorozat) belső auditor képzés

 • Munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer (MEBIR, ISO 28000-szabványsorozat) belső auditor képzés

 • Jobb agyféltekés rajztanfolyam

 • Angol kommunikációs tréning

 • Időgazdálkodási tréning

Továbbá a kollégium jó színtere lehet a korrepetálásoknak, közös tanulásoknak kollégiumon belüli illetve kívüli hallgatótársakkal. Széles kínálatú könyvtárunk komoly segítséget nyújthat házi feladatok, beadandók elkészítéséhez helyben.

 

A lehetőség adott, csak élned kell vele, de hogyan?

Felvételi eljárás menete

A Jedlik Ányos Szakkollégiumba való felvételt egy elbeszélgetés előz meg, mely a gólyák számára a Tudásnyitó Táborral van egybe kötve, míg a felsőbb évesek számára félévkor és évvégén van lehetőség. A felvételi  eljárásokat a Felvételi Bizottsága (FeBi) szervezi meg, a Bizottság 7 főből áll. A felvételi eljáráson a FeBi a jelentkező készségeit és a Szakkollégium három alappillére (közösségi élet, szakmai élet és tanulmányok) iránti elhivatottságát méri fel. A Bizottság szavazással hoz döntést az egyes jelentkezők felvételéről. A felvétel támogatása / elutasítása a felvételi felhívásban szereplő akadémiai évre vonatkozik, különleges esetben feltételhez köthető.

Felvételi elbeszélgetést évente több alkalommal is tartunk:

 • Elsős felvételi eljárást tartunk augusztus első hétvégéjén elsőéveseknek. Erre csak a kollégium által meghívott elsősök jelentkezhetnek. Az itt várólistára került hallgatók évközbeni üresedés esetén bekerülhetnek a Szakkollégiumba.

 • Felsős felvételi eljárást tartunk felsőéveseknek minden június végén két egymáshoz közeli alkalommal, hogy biztosan el tudjon jönni minden érdeklődő. Amennyiben évközben üresedés történik és várólistáról nem tudjuk feltölteni a férőhelyeket, január végén is kiírunk szintén két időpontot.

Tudásnyitó Táborunkban a meghívott elsőséves hallgatók az elsős felvételi eljárás előtti napokban vehetnek részt ingyenesen. A létszám korlátozott, így az érdeklődöknek érdemes minél gyorsabban jelentkezni. A Tábor során lehetőség van jobban megismerni a Szakkollégiumunkat, a lehetőségeket, előnyöket és követelményeket, bepillantást nyerni az összetartó közösségünkbe, hasznos ismereteket és tapasztalatokat gyűjteni a Jedlik mellett az Egyetemünkről és a kutatási lehetőségekről is.

Bennmaradáshoz a szakkollégisták minden év végén belsős felvételi eljáráson vesznek részt. Ez a Közgyűlés által jóváhagyott belső felvételi pontrendszer követelményeinek való megfelelést jelenti. A pontrendszer a három alappillér alapján került összeállításra a Közgyűlés által elfogadott arányokban.