A Jedlik életét több öntevékeny csoport működése is gazdagítja.

Az öntevékeny körökbe jelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet egész évben.

 

Társasjátékkör

Az öntevékeny kör célja, hogy lehetőséget kínáljon a kollégium lakóinak az összetettebb, felnőttek számára készült társasjátékok világának megismerésére, továbbá rendszeres összejöveteleinken keresztül alkalmat adjon a játékok űzésére és a közösség összekovácsolódására. Az eseményeken a tagok egyelőre saját maguk biztosítják a játékokat. Repertoárunkban megtalálhatók többek között komplex stratégia illetve kooperatív játékok, valamint könnyedebb partyjátékok is. Játékaink a felhőtlen szórakozás biztosítása mellett fejlesztik a gondolkodást, az együttműködést, a mérlegelés és a döntéshozás képességét.

Kertkör

Az egyik fő tevékenységi köre a kollégium területén található növények öntözése, gondozása, átültetése, a kollégium kertjének rendben tartása. Másik fontos feladata madáretetők készítése, majd a kertben elhelyezett madáretetők feltöltése, karbantartása és a madarak megfigyelése. A kör működését a Veszprémi Egyetemi Kollégiumért Alapítvány támogatja, így van lehetőség új virágokat, hagymákat, magokat, virágföldet, cserepeket, tápoldatot, esetleg szükséges szerszámokat vásárolni a kör működéséhez

Könyvtárkör

A Jedlik Ányos Szakkollégium könyveit tartjuk rendben, kiadjuk a könyveket a lakóknak és nyilvántartást vezetünk a kölcsönzésről. Mi feladatunk a könyvek leltárba vétele, rendszerezése és állagának megóvása.

Amennyiben valaki kölcsönözni szeretne könyvet, személyesen a kör tagjait szobáikban lehet keresni, vagy valamely elérhetőségén keresztül.

PR-kör

A PR-kör egyik fő feladata az itt lakók értesítése a kollégium rendezvényeiről, ezen túl a szakmai előadások népszerűsítése és az események fényképes dokumentálása. Másik fő célja, hogy gördülékenyebbé tegye a kapcsolatteremtést a szakkollégium és az egyetemi polgárok között – ennek fő eszköze a honlap naprakészen tartása és a Facebookos kommunikáció megerősítése.

Filmfaló kör

A Jedlik Ányos Szakkollégium Filmfalók Köre azzal a szándékkal jött létre, hogy összefogja kollégium lakóit, szabadidőnket kreatívan és jó társaságban tudjuk tölteni. A Filmfalók Köre elsődleges célja közös filmvetítések/filmmaratonok szervezése, emellett pedig szórakoztató kvízeket, feladatokat, kritikákat, beszélgetéseket, finom teákat és jó hangulatot kíván nyújtani a résztvevőknek.

A vetítések előzetes megbeszélések alapján jönnek létre, az érdeklődők szabadidejét figyelembe véve. Egyaránt számolunk a hétvégi és időnként hétköznapi időpontokkal.