Cím és elérhetőségek

Cím: H-8200 Veszprém, Móricz Zsigmond utca 8.

E-mail címek: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Szakkollégiumi Intéző Bizottság, általános kapcsolattartás és ügyintézés) vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Szakkollégiumi Felvételi Bizottság, felvétellel kapcsolatos ügyintézés)

Szakkollégiumi szenior: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A szakkollégiumi szenior tud segíteni a szakmai munkát érintő kérdésekkel. Például részvétel a Jedlik Ányos Szakmai Napokon, szakmai előadás szervezése, szakmai csoport munkájával kapcsolatos kérdések.

Kollégiumi szenior: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A kollégiumi szenior tud segíteni a mindennapi életet érintő kérdésekben. Például adminisztráció, programszervezés, infrastruktúrával kapcsolatos kérdések.

 

A Szakkollégiumi Intéző Bizottság (SzIB) választott tagjai:

  • Czédli Diána
  • Gyarmati Vince
  • Orbán Lehel
  • Török Patrik

A SzIB tagjai segítenek, ha a szeniorok nem elérhetők vagy elfoglaltak, de hatáskörük hozzájuk képest korlátozott.

 

 

 

Megközelítési lehetőségek

Személyautóval

Budapest felől

A 8-as főúton beérkezve Veszprémbe annak folytatásán tovább kell haladni (ez a Budapesti út), majd körülbelül 2 km után a Megyeház felé le kell fordulni. Ez a kereszteződés egy lámpás kereszteződés, előtte nem sokkal bal oldalon a SÉD FILMSZÍNHÁZ feliratú épület látható. Lekanyarodásnál figyelni kell a besorolásra, ugyanis az utca egyirányú, és a jobb oldali sávba kell sorolni ahhoz, hogy megfelelő irányban haladjanak tovább.

A Megyeházat és a Megyei Könyvtárt (jobb oldalon fehér-téglavörös épület) elhagyva a balra látható magas toronyház irányába kell tovább haladni, ez az Egyetem I épülete. Az I épületet még kettő másik követi – szintén a bal oldalon – a második épülettel szemben található a Móricz Zsigmond utca, a Szakkollégium utcája. A Jedlik Ányos Szakkollégium épülete az első kereszteződésnél áll.
Google Maps link

Tapolca felől

A Veszprémbe érkező úton egyenesen tovább kell haladni körülbelül 1 km-t, majd jobb oldalon egy nagy fehér épület mellett (Hotel Magister) elhaladva az Egyetem fenti kampuszához érkezik. Az épületek mellett látható két teniszpálya, amik a közelgő kereszteződést jelzik. A kereszteződésben jobbra kell fordulni, majd 200 m után a sorompós kapuval szemközti kisutcára kell ráfordulni balra. Ebből az irányból a harmadik kereszteződés jobb oldalán található a Jedlik Ányos Szakkollégium épülete.
Google Maps link

Google Earth szerinti koordináták

47.087246 N, 17.906373 E

Autóbusszal

A veszprémi autóbusz-állomásra minden irányból közel azonos helyre érkeznek az autóbuszok. Leszállás után a nagy lámpás kereszteződés irányába kell elindulni, amelyből a busz befordult az állomásra. Az út túloldalán egy tízemeletes épület látható. Amennyiben a Szakkollégiumot helyijáratú autóbusszal kívánja megközelíteni, a toronyház tövében található buszmegállót kell megcélozni, ahol a 4-es helyi járatra kell majd várakozni. A 4-es helyi járatot választva a Hóvirág utcai megállónál kell leszállni. A menetidő kb. 7-8 perc.
Gyalogos útvonal Hóvirág utcai megállótól a Szakkollégiumig

Költséghatékonyabb megoldást választva gyalog is viszonylag rövid idő alatt elérhető a Szakkollégium. Ez esetben két útvonalat tudunk javasolni.
A gyorsabb útvonal elkerül minden forgalmas utat és utcát, ezt jelöli a kék vonal. Támpontok:

  • Tízemeletes toronyház az autóbuszállomásnál található kereszteződésben. Az épületet annak bal oldalán, a Csaplár János utca túloldalán kell elkerülni.
  • Lovassy László Gimnázium, a járda jobb oldalán található.
  • Körforgalomnak látszó kereszteződés, amelyből a lámpás kereszteződés felé kell tovább haladni.
  • Mackó cukrászda, innét a járda vonalát kell követni kb. 300 m-en keresztül, elhaladva a Megyei Könyvtár épülete mellett.
  • Pannon Várszínház Színészháza, az épület sarkától indul két lépcső, melyek közül a bal oldalit választva lehet feljutni a domb tetejére, majd két panelház között elhaladva át kell vágni a játszótéren keresztülvezető csapáson, ami pont a Nárcisz utcával szemben ér ki a József Attila utcára.

Amennyiben városnézésre is igény van, a javasolt alternatív útvonal (zöld vonal) a Kossuth utcán – "Sétáló utca"– keresztül vezet.
Ez esetben a buszpályaudvartól elindulva nem kell átmenni a nagy kereszteződésen, hanem balra kanyarodva lehet megközelíteni az aluljárót, aminek túlsó felén felbukkanva a Kossuth utcára érkeznek. Ezen csak végig kell sétálni, az utca végén egy zebra várja a gyalog közlekedőket. Míg a zöldre várnak, a domb alja felé tekintve már láthatóvá válik az előző útvonalon D-vel jelölt cukrászda, onnét a két útvonal közös nyomon halad tovább.

A képre kattintva azt nagyobb felbontásban is meg lehet tekinteni!

Vonattal

A vasútállomás Veszprém központjától messze található (nagyjából egyórai járóföldre), ezért mindenképpen javasoljuk helyijáratú autóbusz használatát. A vasútállomásról a 4-es számú helyi járat közlekedik a Szakkollégium irányába, annak a Hóvirág utcai megállójánál kell leszállni. A menetidő hozzávetőlegesen 15 perc. A buszmegálló és a Szakkollégium közötti gyalogos útvonal az autóbuszos megközelítésnél található.